PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

Makarna ve Pilav Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

Mesajgönderen ravda42 » 03 Eki 2007, 19:55



PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
15 gr yaşmaya yada 1,5 tatlı kaşığı instant maya
yarım su bardağı ılık su
1-2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yaklaşık 4 su bardağı un

Arasına; 100 gr yumuşak tereyağ

İçine; beyaz peynir

Üzerine; 1 yumurta sarısı
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı

Mayayı yarım bardak ılık su ve şekerle kabartıyoruz. Kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamuru 12 parçaya ayırıp, her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İlk 6 parçayı aralarına yumuşak tereyağı sürüp kenarda bekletiyoruz. Diğer 6 parçaya da aynı işlemi yapıyoruz. Yağlayıp, beklettiğimiz ilk grubu yavaş yavaş açarak 30-40 cm çapına getirip, tepsiye serip, üzerine peynir koyuyoruz. Aynı işlemi diğer grup için de yapıp, aynı şekilde tepsiye koyuyoruz. Buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. (Dolapta bekletmeden hemen pişirince katları çok belirgin olmuyor. ) Dolaptan çıkarınca, bıçakla kare dilimler halinde kesiyoruz. Üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ile karıştırdığımız yumurta sarısını sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz[/quote][/code][/list][/list][/url]
Kullanıcı avatarı
ravda42
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 113
Kayıt: 05 Eyl 2007, 23:00

Reklam

Dön Makarna ve Pilavlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir