
Malzemeler:
8 adet istavrit
3 adet domates
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı doğal fesleğen aromalı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: Domatesler ve soğan blendırla karıştırılır. 2 çorba kaşığı doğal fesleğen aromalı zeytinyağını, yarım çorba kaşığı kıyılmış dereotunu, tuz ve yeterince karabiber eklenir. Karıştırdıktan sonra küçük bir fırın tepsisine yayılır.Temizlenen ve bol suyla yıkadığınız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovduktan sonra domatesli karışımın üzerine dizilir. Orta ısıdaki fırında balıkların üzeri hafifçe pembeleşinceye dek pişirilir. Afiyet olsun.