Kur'an-ı Kerim'deki Dua Ayetleri

Kuran-ı Kerim Ve Arapça Terimleri Ögrenebileceğiniz Bilgilerin Bulunduğu Forum

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
ebkem
Yeni Üye
Yeni Üye

Kur'an-ı Kerim'deki Dua Ayetleri

Mesaj gönderen ebkem »

Sevgili arkadaslar Yüce Allahj Kuran-i Kerim de peygamberlerin,salih insanlarin nasil dua ettigini bize bildirmiş ve bizden nasil dua etmemiz gerektigini ogrenmemizi istemiştir adeta.İlk olarak Fatiha suresinde müminlerin şöyle dua etmelerini istiyor rabbimiz:

"yalniz sana kulluk eder ve yalniz senden yardim dileriz,bizi kendilerine nimet verdigin kimselerin(peygamberler,siddikler,şehidler)yoluna ilet...gazaba ugramişlarin(yahudiler) ve sapkinlarin(hristiyanlar) yoluna degil..." amin

evet arkadaslar vakit buldukca kuran-i kerimde ki diger dua ayetlerini de sizlerle burada paylaşmaya calişacagim....
Kullanıcı avatarı
ebkem
Yeni Üye
Yeni Üye

Re: Kur'an-ı Kerim'deki Dua Ayetleri

Mesaj gönderen ebkem »

Hz.İbrahim'in Duasi

رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِن ذُرِّيَّتِنَا أُمَّةً مُّسْلِمَةً لَّكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَآ إِنَّكَ أَنتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ (bakara128)

"rabbena vecalne müslimeyni leke ve min zürriyyetine ümmeten müslimeten lek.Ve erine menesikene ve tüb aleyna inneke entet tevveburrrahim"

"Ey Rabbimiz! İkimizi de sana teslim olanlardan kıl; soyumuzdan da sana boyun eğen (müslüman) bir ümmet meydana getir; bize ibadet yer (ve usul)lerini göster, (kusurlarımızı affedip) tövbemizi kabul buyur. Çünkü sen, tövbeleri çokça kabul eden ve çok merhamet edensin."
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu

Mesaj gönderen gulyaprak »

Allah razî ve memnun olsun kardeşim güzel bir paylaşım olmuş.Rabbim c.c te'sirini halk buyursun.Zaten Rabbimizin kelamı kadimi baştan sona bir şifâ bir duâ bir tesellidir.Yterki ona sımsıkı sarılarım.Bu bize her iki cihandada mutluluğumuz icin kâfi gelecektir.Selametle
Testiyi doldurmak için çeşmeyi bulmak gerek. Hizmet nimettir, Rabbim (c.c.) hizmetlerinde muvaffak eylesin.!!
gulyaprak

Mesaj gönderen gulyaprak »

Değerli kardeşim bir konuyuda ifade etmeden gecemiyeceğim özür diliyerekten.Âyeti kerîmelerin latincesini yazarken uzatılan yanii şapkalı olanlara dikkat ederseniz ezberliyen arkadaşlara daha bir kolaylık olur.Zîra yanlış ezberlenmesin.mesûliyet altında kalmıyalım inşallah.Selametle
Testiyi doldurmak için çeşmeyi bulmak gerek. Hizmet nimettir, Rabbim (c.c.) hizmetlerinde muvaffak eylesin.!!
Kullanıcı avatarı
yaseminn
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

Mesaj gönderen yaseminn »

ben arapça öğrenmek istiyorum
Kullanıcı avatarı
yaseminn
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

yeni katıldım acemilik var
Kullanıcı avatarı
yaseminn
Yeni Üye
Yeni Üye

Re:

tavsiye almak istiyorum
Med_Cezir
İletişim:

Re:

Mesaj gönderen Med_Cezir »

http://www.islamiyasam.com/Forums-file- ... t-344.html
Bu sayfayı inceleyerek bir başlangıç yapabilirsiniz
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com

“Arapça Öğreniyorum” sayfasına dön