
Malzemeler:
6 adet dolma olmaya elverişli kırmızı biber
3 cay bardagı pirinc (biberlerin buyuklugune gore azaltıp cogaltabilirsiniz)
2 adet orta boy kuru sogan
3-4 dis sarımsak
1/2 cay bardagı sıvı yag
1/2 cay bardagı zeytin yagı
1 yemek kaşıgı domates salcası
1 yemek kaşıgı biber salcası
1 adet domates(agızlarını kapatmak icin)
1/2 demet kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane ve istediginiz diger baharatlar
Sıcak su
Yapılışı:
Biberleri yıkayıp tepelerini keserek iclerini temizleyelim.
Diger tarafta sıvı yagda yemeklik dogradıgımız soganları kavuralım.
Salcayı ve yıkayıp suzdugumuz pirinci koyup karıstıralım.
Baharatları,tuzu ve kucuk kucuk dogradıgımız sarımsagı ilave edip 1 cay bardagı kadar sıcak su koyalım.
Suyunu cekene kadar kısık ateşte tutalım.
Ocaktan alıp biberlerin icini dolduralım(pirinclerin suyla şişip haciminin artacagını hesaba katarak,tamamen doldurmamakta fayda var).
Agızlarını kestigimiz domates parcalarıyla kapatalım. Domates yerine limon dilimleri de kullanabilirsiniz.
Doldurdugumuz biberleri tencereye yerleştirelim.
Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su koyup uzerine zeytin yagı gezdirelim.
Orta hararetli ocakta 40-45 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.