SELLEK TATLISI:

Tatlı Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

SELLEK TATLISI:

Mesajgönderen TuAnA » 14 Şub 2008, 13:55



Resim

Malzemeler;
1 su bardagi un
1 su bardagi süt
az tuz
2 yumurta
hamuru biraz cıvıltmak icin az su


TATLININ ICINE:
1 su bardagi iri ceviz ici
1 corba kasigi seker
corba kasiginin ucu ile tereyagi

TATLININ ÜZERINE;
Bir kase bal(4-5 kasik yeterli)
1 corba kasigi tereyagi
Antep fistigi


SERBET icin;
1,5 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
1/4 limon


YAPILISI:
Önce bir kaba yumurtalari kirip güzelce cirpalim.Daha sonra sütü,az tuzu ekleyelim ve karistiralim. Yavas yavas unu ilave edip karistiralim biraz akici bir krep hamuru elde etmemiz lazim yani hamur koyu olursa az su ilave edip akici bir hamur yapmamiz gerekli.Daha sonra bir teflon tavayi güzelce isitalim iyice isinincabir cay kasiginin ucu ile margarin koyalim ve 1 kepce ile hamurumuzdan alip tavaya dökelim,tavayi elimize alip sallayarak hamuru tavanin her tarafina güzelce yayalim ki kreplerimizin her tarafinin kalinligi ayni olsun kreplerimiz cok ince olmali.Krebimizi alti kizarinca bir spatula yardimi ile ters düz ederek diger tarafini da kizartalim.Bir tabaga alalim hamurumuz bitene kadar ayni sekilde diger kreplarimizi de pisirelim.Bir tavaya corba kasiginin ucu ile tereyagi alalim ve cevizimizi ilave edip üzerine 1 kasik sekeri gezdirip hafif kavuralim,tavayi atesten alip cevizi sogutalim.Kreplerin her birini teker teker üzerlerine ceviz koyarak rulo yapalim ve servis icin kullanacagimiz tabaga veya borcam tepsiye güzelce dizelim.Erittigimiz tereyagini rulo kreplerimizin üzerine gezdirelim.Akici sekilde olan bali da kreplerimizin üzerine bir kasik yardimi ile gezdirelim.
Serbetimizi kaynatalim seker ve su 10 dakika kadar orta ateste kaynatilir serbet cok koyu olmamali,cok da civik olmamali.Limonu ilave edip atesten alalim.Sicak serbeti servis yapmaya yakin rulo kreplerin üzerine düküp antep fistigi serpelim...
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

Reklam

Re: SELLEK TATLISI:

Mesajgönderen SIRR » 14 Şub 2008, 14:56

Oy oy oy.... 8O

Yine çok güzel gözüküyor.Yapan olsada yesek :) Mesela Tuana!
Aynı yalınlıkla ölmek isterim Kırda bir çiçek gibi, sakin, gösterişsiz....Mum yerine yıldızlar parlasın üstümde Yeryüzü uzansın altımda sessiz.......(Jose Marti)
Kullanıcı avatarı
SIRR
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 891
Kayıt: 04 Eyl 2007, 23:00
Konum: Uzak mescidin yüreğinden..

Re: SELLEK TATLISI:

Mesajgönderen TuAnA » 14 Şub 2008, 15:14

SEN İSTE YETER Kİ CANIM YAPMAZ MIYIM?
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

Mesajgönderen Berzah » 14 Şub 2008, 16:03

daha önce hiç duymamıştım.. :roll:
tuanamız sağolsun :wink: emeğine sağlık canım
Kur'an, yaşantıya asılarak şeytanı savar.Duvara asılarak değil !
Kullanıcı avatarı
Berzah
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
 
Mesajlar: 1059
Kayıt: 12 Kas 2006, 00:00
Konum: Yağmurun memleketinden...

Re:

Mesajgönderen gulferi » 14 Şub 2008, 19:11

O NE KIZ NEGÜZEL GÖZÜKÜYORLAR YA FISTIKLARDA ÜSTÜNDE UFF AĞZIM SULANDI YA.OLSADA YESEK GERÇEKTEN..
Kullanıcı avatarı
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
 
Mesajlar: 2326
Kayıt: 20 Eki 2007, 23:00
Konum: GAZİANTEP


Dön Tatlılar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir