Malzemeler
Kuzu eti 500 gr
Çiğ köftelik kıyma 250 gr
Pirinç 2 su bardağı
Nohut 1 su bardağı
Süzme yoğurt 1 kg
Karabiber 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Tereyağı 1 yumurta kadar
Yapılışı
[font=Verdana]
Pirinci ıslatıp yıkadıktan sonra et makinesi ya da robotta çekin. İncelttiğiniz pirinci çiğ köftelik et, tuz ve karabiber iyice yoğurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sıvı yağa batırarak yağlayın. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliğinde yuvarlayın. Yuvarlama işlemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 taşım kaynatıp süzeğe boşaltın. Eti, ara ara köpüğünü alarak haşlayın. İçerisine haşlanmış nohudu ilave edin. Et yumuşayınca, yuvarlamaları ekleyin. Yoğurdu mikserde bir yumurtayla çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak yemeğe yedirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane ekleyerek servis yapın.[/font]