KROKANLI PASTA

Tatlı Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

KROKANLI PASTA

Mesajgönderen hyry » 23 Ağu 2008, 18:54



MALZEMELER:

30 Adet Kakaolu Petibör Bisküvi
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Soğuk süt
1 Adet Fındık Aromalı Nescafe Üçübirarada
1 Su Bardağı Damla Çikolata
Krakon için Malzeme:
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış fındık
Yağlı pişirme kağıdı
Bisküvileri Islatmak İçin
1,5 Su Bardağı Süt
Bir Paket Çikolara Sosu
Süslemek İçin Fındık ve Antepfıstığı
HAZIRLANIŞI: Ön Hazırlık olarak krokan hazırlanır, 5 çorba kaşıgı şeker teflon tavada karamelleşinceye kadar karıştırarak eritilir. Şeker eriyince fındıklar eklenir, yağlı kağıt tezgaha yayılıe ve bu karışım üzerine dökülür soguması için bekletilir soğuyunca küçük parçalara bölünür. Krem şanti ve neskafe 1 su bardağı soğuk süt ile karıştırılır krema hazırlanır. Bisküviler süte batırıp ıslatılır ve kare borcama bir kat dizilir, üzerine kremanın yarısı sürülür, krokanların yarısı eklenir ve damla çikolara serpiştirilir. Üzerine bir kat daha sütle ıslatılan bisküvi dizilir ve kalan krema üzerine yayılır. Çikolara sosu üzerindeki tarife göre hazırlanır (yarım paket yeterli gelir) soğuyunca pastanın üzerine dökülür. Fındık ve antepfıstıgıyla süsledikten sonra en az 5 saat buzdolabında bekletilir soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.
HER HAYIRDA BİR ŞER;HER ŞERDE DE BİR HAYIR VARDIR!!!
Kullanıcı avatarı
hyry
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 187
Kayıt: 20 Tem 2008, 23:00
Konum: Bursa

Reklam

Dön Tatlılar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir