KOLAY BÖREK(HAMUR KIZARTMASI)

Hamurişleri tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

KOLAY BÖREK(HAMUR KIZARTMASI)

Mesajgönderen sera » 09 Eyl 2008, 13:10



Malzemesi az ve yapımı çok kolay olan bir börek tarifini paylaşmak istiyorum..
Genelde malzemeleri göz kararıyla koyduğum için miktarlarını yazamıyacağım. Un,1 veya 2 yumurta(unun azlığına çokluğuna bağlı), yoğurt(ben ekşimeye yön tutmuş yoğurdu hep bunda değerlendiririm), kabartma tozu, tuz, arzuya göre bir fiske çörek otu karıştırılıp , yumuşak bi hamur elde edilir.Hamurun miktarına göre ister hepsini birden isterse yarım yarım; masada oklavayla 1 cm. kalınlığında açılır.(ince olursa kuru oluyor)Arzu edilen şekilde kesilip, kızgın yağda kızartılır.
Kahvaltı VEYA SAHUR için pek zahmetli olmayan bi börek,tavsiyem çilek veya vişne reçeline bandırılarak yenmesi...Afiyet olsun....
:wink: :lol:
Kullanıcı avatarı
sera
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 610
Kayıt: 04 Eyl 2008, 23:00
Konum: GÜRCİSTAN

Reklam

Re: KOLAY BÖREK(HAMUR KIZARTMASI)

Mesajgönderen lazhuseyin » 09 Eyl 2008, 13:12

s.a
e habule yazıyonda e bizler oruçluyuz da açıkmışış oliyimi şimdi hem yazmaklan olmazki gönderde b.izde o güzel yaptıgın pastalrdan yeylim olmazmı
:lol: :lol: :lol:
hem sana dua eder hemde doymiş oluruz olmazmı
Kullanıcı avatarı
lazhuseyin
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 1261
Kayıt: 01 Eyl 2008, 23:00
Konum: istanbul küçükköyden


Dön Hamur İşleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir