Anlayabildiklerimiz

Tasavvûf Bölümü

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

ucharfbesnokta
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Anlayabildiklerimiz

Mesaj gönderen ucharfbesnokta »

Sıkıntılı günlerin birinde, Peygamber efendimiz bir gece eve vardıklarında, “Yâ Âişe! Yemeğin var mıdır? diye sordu. Aişe validemiz “yok” cevabını verdi. Biraz sonra, Hz. Ebu Bekir kapıyı çaldı. Peygamber efendimiz sordu: “Yâ Ebâ Bekir! Bu vakitte gelmenizin sebebi nedir?” “Yâ Resûlallah! Üç gündür birşey yemedim. Çok acıktım. Mübârek yüzünüzü görerek açlığımı unutmak için geldim.”
Bu konuşma sırasında tekrar kapı çalındı, baktıklarında Hz. Ömer ile Hz. Ali’nin gelmiş olduğunu gördüler. Peygamber efendimiz bunlara da aynı soruyu sordu. “Yâ Habîballah, üç gündür yemek yemedik. Çok acıktık. Mübârek cemâlinizi görüp açlığımızı unutmak istedik.” dediler. Hz. Ali ayrıca: “Yâ Resûlallah! Hazret-i Fâtıma ile Hasan ve Hüseyin de üç gündür açlar” dedi. Peygamber efendimiz: “Üç gündür ben de birşey yemedim. Karnım açtır” buyurdu.
Sonra hazret-i Ali dedi ki: “Yâ Resûlallah! Dün yoldan geçerken Mu’âz bin Cebel’in avlusundaki hurma ağacında, hurmalar gördüm.”
Bunun üzerine Peygamber efendimiz: “Kalkınız, Mu’âz’ın evine gidelim. Bizi hurma ile misâfir etsin” buyurdu. Resûlullah efendimiz ve üç büyük Eshâbı, hazret-i Mu’âz’ın kapısına vardılar.
Hazret-i Ebû Bekir: “Yâ Mu’âz devlet kuşu başına kondu. Allahın Resûlü evine teşrif etti” diye seslendi. Fakat, evde bu sesi kimse duymadı. Yalnız Mu’âz hazretlerinin küçük kızı duymuştu. Annesine, hazret-i Ebû Bekir’in kapıya geldiğini söyledi. Annesi: “Kızım bu vakitte hazret-i Ebû Bekir’in kapımızda işi ne?” dedi. Tekrar yattılar.
Sonra hazret-i Ömer seslendi arkasından hazret-i Ali ve son olarak da Peygamber efendimiz: “Yâ Mu’âz!” diye seslenince kızcağız babasına gidip: “Babacığım, ne duruyorsun, başımıza devlet kuşu kondu. Allahü teâlânın Resûlü ve üç Eshâbı kapıya gelmişler, seni çağırıyorlar.”
Mu’âz hazretleri hemen kapıya koştu. Misâfirlerini içeri aldı. Peygamber efendimiz buyurdu ki: “Yâ Mu’âz! Üç gündür ben ve Eshâbım hiç yemek yememişiz. Dün Ali yoldan geçerken sizin avludaki hurma ağacında hurmalar görmüş. Geldik ki bizi hurma ile misâfir edesin!” Hazret-i Muaz, misafirlerle ilgilenirken, Hazret-i Ali bahçeye gidip sepeti doldurup getirdi. Herkes yediği hâlde hurmalardan hiç eksilme olmadı.
Allah'ım şu Hadis-i Şerif'den hissedar olan kullarından eyle....
Evet şu anlayışa bakın. üç gün aç kalacağım boğazımdan bir şey geçmiyecek Efendimizi görünce karnım doyar düşüncesi hasıl olacak...Allah'ü Ekber. Ashab-ı Kiram efendimizi böyle anlamışlar kalplerine böyle nakşetmişler. BU anlayış olduğu içinde, müslümanlık kısa zamanda bütün dünyaya yayıldı. O halde kendimiz bu Hadis-i Şerif'i zaman zaman hatırlayıp (Hatta aklımızdan çıkarmayalım) kendimize soralım, sorup sorgulayalım. Biz hangi durumdayız. Bu Hadis'in neresindeyiz. Mâ sadakı bizlere şamilmi...Vesselam...(islamiyasam.com//ücharfbeşnokta)
Bin tane mazeret, bir tane başarıya denk değildir… Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...
Kullanıcı avatarı
inci
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re: Anlayabildiklerimiz

Mesaj gönderen inci »

Allah'ım şu Hadis-i Şerif'den hissedar olan kullarından eyle.... (AMİN)
Evet şu anlayışa bakın. üç gün aç kalacağım boğazımdan bir şey geçmiyecek Efendimizi görünce karnım doyar düşüncesi hasıl olacak...Allah'ü Ekber. Ashab-ı Kiram efendimizi böyle anlamışlar kalplerine böyle nakşetmişler. BU anlayış olduğu içinde, müslümanlık kısa zamanda bütün dünyaya yayıldı. O halde kendimiz bu Hadis-i Şerif'i zaman zaman hatırlayıp (Hatta aklımızdan çıkarmayalım) kendimize soralım, sorup sorgulayalım. Biz hangi durumdayız. Bu Hadis'in neresindeyiz. Mâ sadakı bizlere şamilmi...Vesselam...

Bu hadisin neresinde olduğumu değil de, acaba yakınlarında yerim var mı diye düşündüm :oops: :cry:

Allah razı olsun kardeşim. Dua buyrun inşaallah. Selametle...
 Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
SIRR
Özel Üye
Özel Üye

Re: Anlayabildiklerimiz

Mesaj gönderen SIRR »

Af Ya Rabbi..

O rasul ki önüne belki de cennet sofraları serilecekken
ümmeti için açlığa ve her türlü zalim muamelelere sabır etti..

Layık bir Ümmet eyle Ya Rabbi.
Aynı yalınlıkla ölmek isterim Kırda bir çiçek gibi, sakin, gösterişsiz....Mum yerine yıldızlar parlasın üstümde Yeryüzü uzansın altımda sessiz.......(Jose Marti)
ucharfbesnokta
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Mesaj gönderen ucharfbesnokta »

İlginiz, samimi dualarınız, güzel mesajlarınız için mukabil teşekkürler sevgili inci ve SIRR ...
Rabbim sizlerden de razı olsun....
Bin tane mazeret, bir tane başarıya denk değildir… Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Mesaj gönderen gulferi »

Hocam emeğine yüreğine sağlık. Çok güzel olmuş.Allah gayretini arttırsın...
Rabbim o güzel habibine hakiki ümmet eylesin bizleri..Şefaatından mahrum etmesin..(AMİNN.)
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Kullanıcı avatarı
yuksel
Özel Üye
Özel Üye

şükürsüzüz

Mesaj gönderen yuksel »

ALLAH razı olsun çok güzel bir konuya değinmişsin.Hatta akşam bu konu hakkında O nun GÜZEL AHLAKI ADLI kitabı okurken bu konuda kendi nefsimi hesaba çektim biz şükürsüzüz .ALLAH RESULU HANIMINA sorarmış dışarıdan geldiği zaman yemek varmı diye yok de ertesi günü oruçlu geçirirmiş.Biz ne yapıyoruz yemek beğenmeme eti yok sütü yok,tuzu yok bir bahane ile yemeğin bereketini bereketsizleştiriyoruz.ALLAH affetsin.SAĞOL KARDEŞ
Kullanıcı avatarı
hakandidinir
Özel Üye
Özel Üye

Re: şükürsüzüz

Mesaj gönderen hakandidinir »

Allah razı olsun kardeşim sağ olunuz var olunuz
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İletişim:

Re: şükürsüzüz

Mesaj gönderen Med_Cezir »

Allah razı olsun hocam inşallah.

Birazda şu noktaya değinmek istiyorum. Peygamber efendimizin ve eshabının bu şekilde aç olmaları onların dünyaya meyletmemeleri ve Allah yolunda malını infak etmedeki üstün meziyetlerinden olduğunu düşünüyorum.
Helalin fazlası hesap, haramın fazlası azaptır.
İletişim: destek@islamiyasam.com

“Tasavvûf” sayfasına dön