Beyaz Çikolatalı Kurabiye

Hamurişleri tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Kullanıcı avatarı
inci
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
Mesajlar: 1055
Kayıt: 29 May 2008, 23:00

Beyaz Çikolatalı Kurabiye

Mesaj gönderen inci »

Resim

MALZEMELER:

3 kahve fincanı pudra şekeri (yaklaşık 200 gr.)
250 gr. - 1 paket- tereyağı ya da margarin (100 gr. eritilmiş, 150 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 kahve fincanı hindistan cevizi
1 paket (80 gr.) beyaz çikolata
1 kahve fincanı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:
100 gr. tereyağını kısık ateşte bir sos tenceresinde eritin (kaynamasın), ateşi kapatın ve kırılmış beyaz çikolataları sıcak yağın içine atın. Eriyene kadar hızlıca karıştırıp ılınmaya bırakın.
Un, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri ve hindistan cevizini hamur yoğuracağınız kaba alıp karıştırın. Kalan 150 gr. oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara ayırıp ilave edin. Elinizle pütürlü bir kıvama gelene kadar “mıncıklayarak” yoğurun.
Beyaz çikolatalı karışım ılınınca sütle birlikte hamur yoğurma kabına ekleyin ve elinize yapışmayan, oldukça yumuşak ve gevşek bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse 2-3 yemek kaşığı daha un ilave edebilirsiniz ama hamur elinize yapışmayan hale geldiğinde daha fazla un eklemeyin. Hamura daha kolay şekil verebilmek için 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın, hamuru buzdolabından çıkarıp merdaneyle çok fazla inceltmeden açarak kurabiye kalıplarıyla şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra beyaz kalacak şekilde 20 dakika kadar pişirin. Kurabiyelerin kenarları pembeleşmeye başladığında ve altı kızardığında fırından alın. Fırından çıkınca hafif yumuşak olan bu kurabiyeler soğudukça sertleşiyor. Bu yüzden tepsiden almadan önce biraz ılınmasını bekleyin ya da bir spatula yardımıyla tepsiden alın.
Bu ölçülerden yaklaşık 30 adet çıkıyor. Çok kıtır bir kurabiye değil, hafif yumuşak ve çok lezzetli oluyor. Daha kıtır bir kurabiye isterseniz üzeri biraz kızarana kadar pişirebilirsiniz. Beyaz çikolata ve hindistan cevizi çok güzel bir aroma oluşturuyor
 Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
Kullanıcı avatarı
nurlu_yol
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 08 Haz 2009, 23:00
Konum: İstanbul

Re: Beyaz Çikolatalı Kurabiye

Mesaj gönderen nurlu_yol »

Deneyeceğim inşaAllah. Teşekkürler kardeşim sağolasın.
Sayet ortada bir ask olacaksa bu sadece O na olmalı gerisi yalan olmalı insan diyebilmeli ben gercek Yar ime kavustum diye gercek sevginin kaynagı O nda dır ve bizler eninde sonunda gercek Yar imize kavuşacağız. Gerçek yarimiz ALLAH(C.C) dır
Cevapla

“Hamur İşleri” sayfasına dön