
Malzemeler:
- 12 adet dolmalık biber
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 8-10 adet soğan
- 350 gr. pirinç
- 1 kahve fincanı üzüm
- 1 kahve fincanı fıstık
- 2 çorba kaşığı şeker
- yarım paket tarçın
- yarım paket yenibahar
- 1 demet nane
- 2 bardak ayçiçekyağı
- yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Soğanları ince kıyıp, bir bardak ayçiçek yağı ile öldürün. Pirinci ilâve edip, karıştırarak 2 dakika daha kavurun. Ayrı bir kap içerisinde kavurduğunuz fıstıkları, yıkanmış üzümü, şekeri ve tuzu katın. 2 bardak su ilave ederek suyu çekinceye kadar 10 dakika pişirin. Tarçını ve yenibaharı ve naneyi de katın.Dolma içi ılıyınca biberleri ve içleri boşaltılmış, tuzda bırakılmış patlıcanları doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçekyağı katarak önce hızlı, 2 dakika sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
******
Afiyet Olsun