ankara tavası

Yöresel Yemek Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

ankara tavası

Mesajgönderen kardelencik » 02 Ağu 2009, 18:53



Ankara Tava

1 kg koyun incik
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
3 su bardağı su
Tuz
Pilav için:
3 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

Soğan ince kıyılır, tereyağında pembeleşince, incikler atılır. Birkaç kez çevrilir, su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır. En az 1 saat haşlanır. Diğer tencereye pilav için tereyağı konur. İnce kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine ılık suda 1 saat beklemiş pirinç atılır. 5 dakika kadar kavurduktan sonra kuş üzümü eklenir, 1-2 dakika daha kavrulur. Tuz, karabiber ve et suyu eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 15 dakika piştikten sonra, ateş kısılır, 15 dakika daha pişirilir. Yarım saat demlendirilir. Sonra fırın kabına pilav konur, üzerine incikler yerleştirilir. 200 derece, sıcak fırında 15-20 dakika pişirilir.
***************afiyet olsun***************

BİLGİ KAYNAĞI:www.lezzetler.com
Kullanıcı avatarı
kardelencik
Özel Üye
Özel Üye
 
Mesajlar: 171
Kayıt: 29 Tem 2009, 23:00

Reklam

Dön Yöresel Yemekler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir