Medine-i Münevvere'yi ziyaret adabı

Hac ve Umre Ziyaretinizde Yardımcı Olucak Bilgiler

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

ucharfbesnokta
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Medine-i Münevvere'yi ziyaret adabı

Mesaj gönderen ucharfbesnokta »

Resülullah Efendimiz (s.a.v)nbuyurdular’ki
“Vefatından sonra beni ziyaret eden,hayatımda beni ziyaret etmiş gibidir.”

“Her kim ziyaret etme imkanına sahip olduğu halde beni ziyaret etmezse bana cefa etmiştir.”

“Sadece beni ziyaret maksadıyla bana gelen kişi için şefaatçi olmam Allah’ın üzerine bir haktır.”

“Kim benim mescidimde kırk vakit namaz kılar, hiçbir namazı geçirmez ise(ona)ateşten ve azaptan birer beraet yazılır.”

Medine-i münevvere’yi ziyaret eden kişi, yolda peygamberimiz (s.a.v) çok salatü selam etmeli, şehre girmeden önce güzel kokular sürerek, en temiz elbiselerini giymeli, şehre girerken tevazü ve ta’zim ile girmelidir. Mescid-i Nebi’ye Cibril kapısı veya ona yakın bir kapıdan girmek daha faziletlidir. Mümkünse Ravza-ı Mutahhara’ya gidilir. Kerahat vakti değilse iki rekat tahiyyetü’l -mescid namazı kılınır. Sonra bu saadete erişmesinden dolayı iki re’kat daha teşekkür namazı kılınır ve duadan sonra salat ve selam ile Resülullah (s.a.v.)’in vech-i şerifleri(mubarek yüzleri) hizasına üç metre mesafede edep ve huzurla durulur "Es-selamü aleyke eyyühe’n nebiyyü ve rahmetullahi ve berekatühü" diyerek selam verir.Kendisine emanet edilen selamlar varsa onları da Fahr-i alem efendimiz’e arz etmelidir.

Kabr-i saadet önündeki duvara yaklaşıp el sürmekten ve yüksek sesle dua etmekten sakınmalıdır.
Dilediği hayırlı şeyler için dua etmeli, kimse için beddua etmemelidir. Kendisi için, aile efradı ve ümmet-i muhammed için dua etmelidir.Sonra bir metre ilerleyip H.z Ebu Bekir ve Hz Ömer’i(r.anhuma) selamlamalı, ziyaret esnasında, insanlara zahmet vermekten kaçınmalı, sağa sola bakınmadan önüne bakarak,boynu bükük bir vaziyette bulunmalıdır. Yüksek sesle konuşmamalıdır. // Fazilet Takvimi // ücharfbeşnokta //
Bin tane mazeret, bir tane başarıya denk değildir… Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...

“Medine Hakkında Bilgiler” sayfasına dön