DOSTUN OLAMZSAKTA DOSTUNA DOST OLMAYI NASİP ET YARAB.

Tasavvûf Bölümü

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
yuksel
Özel Üye
Özel Üye

DOSTUN OLAMZSAKTA DOSTUNA DOST OLMAYI NASİP ET YARAB.

Mesaj gönderen yuksel »

Veli olmadığı halde ,ALLAH dostlarını seven kimse kendisini,Ashab-ı Kehf'in köpeği gibi görmeli,iyi insanlarla manen
beraber olduğu için,hiç bir zaman ümitsiz ve eli boş dönmeyeceğine inanmalıdır.

Rasullullah Efendimiz (sav),salih zatların sohbetinde bulunan fakat onlardan olmayan bir zat hakkında:

Onlar o kadar iyi insanlardır ki,sohbetlerinde bulunanlar bedbaht ve mahrum kalmazlar. (Buhari,Deavat,Tirmizi,Deavat)

Ey Rabbim !
Bir köpek bile Senin dostlarının izini takip ederek birkaç adım yürüdü ve Sen o köpeği sahiplari Ashab-ı Kehf ile aynı muameleye tabi tuttun.

Ben de Senin dostlarını sevdiğimi iddia ediyorum,bundan başka davam yok, velilerin bineklerinin eğerine kendimi bir torba gibi bağladım.
Onlarla beraber olmak istiyorum...

İlahi... Ey benim Yüce Sultanım
Gerçi şu sözlerimin hiç bir kıymeti yoktur,biliyorum ki bu yolun yolcuları yanında ben bir hiçim...
Ama onları ve Onların sözlerini,hallerini ve işaretlerini çokkk seviyorum....

Ey Rabbim
Kayyum sıfatındaki vahdaniyet hakkı için,nebilerin Rasullerin temiz ruhları,mukarreb meleklerin,velilerin, alimlerin,kamil kulların hakkı için bu aciz garibi sufiler zümresinden ayırma....
Kullanıcı avatarı
melek_75
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen melek_75 »

Ey Rabbim
Kayyum sıfatındaki vahdaniyet hakkı için,nebilerin Rasullerin temiz ruhları,mukarreb meleklerin,velilerin, alimlerin,kamil kulların hakkı için bu aciz garibi sufiler zümresinden ayırma.... AMİİİN AMİİN AMİN
ALLAH RAZI OLSUN YÜKSEL kardeşim
kristal
Özel Üye
Özel Üye

Mesaj gönderen kristal »

amin amin...
Derdin sendendir, fakat görmüyorsun Dermanın sendedir, fakat bilmiyorsun Koskoca alem içine yerleştirilmiş Sen kendini hâlâ küçük bir şey sanıyorsun

“Tasavvûf” sayfasına dön