Beynin güçlü kalması için tüketilmesi önerilen gıdalar...

Sagliklı Bir Yaşam İçin Öneriler

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Kullanıcı avatarı
inci
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
Mesajlar: 1055
Kayıt: 29 May 2008, 23:00

Beynin güçlü kalması için tüketilmesi önerilen gıdalar...

Mesaj gönderen inci »

Beyin hakkında yapılan araştırmalar, beynin güçlü kalmasında tüketilen gıdaların da önemli bir rol oynadığını ortaya koydu. ABD’de yayınlanan Men’s Health dergisinde Doktor Tom Gilhooly’nin zihin açan gıdalar araştırması yayınlandı.

Soya: Ostrojen salgılanmasını arttıran soya hafızayı güçlendiriyor. Soya sütü ya da soyalı yemekler bunamayı geciktiriyor.

Yumurta: D vitamini deposu olan yumurta hücrelerin kendi kendini onarmasının sağlıyor ve beynin faaliyetlerini geliştiriyor.

Çİlek: Antioksidan ve C vitamini deposu. Yaş ilerledikçe zayıflayan beyin fonksiyonları düzene giriyor.

Çay: Barındırdığı flavonoidler sayesinde beynin esnekliğini koruyor ve beyin aktivitelerini artırıyor.

Kırmızı et: Demir deposu kırmızı et özellikle çocuklarda zeka seviyesini yukarı çekiyor.

Üzüm suyu: Kısa ve uzun süreli hafızayı kuvvetlendirir.

Sardalya: Sperm kalitesini arttıran selenyum oranı yüksek sardalya, stresi de azaltıyor.

Brokoli: Folik asit eksikliği gerginlik, asabilik ve ilgisizliğe neden oluyor. Brokolide yüksek oranda bulunan folik asit bu sorunları ortadan kaldırıyor.

Yulaf: Karbonhidrat oranı yüksek yulaf, hafıza ve dikkate olumlu etki yapıyor.
 Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
Cevapla

“Sağlık ve Yaşam” sayfasına dön