YA VARSA!...inkarcıları düşündüren mesele;

Kıssadan Hisse'ler

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Kullanıcı avatarı
incim
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 08 May 2010, 23:00

YA VARSA!...inkarcıları düşündüren mesele;

Mesaj gönderen incim »

Bir gün Hz.Ali (R.A.)Efendimiz, namaz kılmış giderken müşriklerden(puta tapan kafirlerden) biriyle karşılaşır. Müşrik. Hz. Ali Efendimize şöyle der:
Ya Ali! Şu sizin halinize bakıyorum da düşünüyorum. Ahiret var, insan bu dünyada yaptıklarından bir bir hesab verecek diye , namaz kılıyorsunuz, oruç tutuyorsunuz, zekat veriyorsunuz. Sonra da diyorsunuz ki , ikinci bir hayat-ahiret hayatı var, Cehennem var diyorsunuz... Ben bunların hiç birine inanmıyorum. Hem aramızda ne fark var, sende yaşıyorsun, bende yaşıyorum. Sizin bu kadar çabanız nedir? Her gün vaktinde namaz kılacağım diye bu kadar çaba niye?..
Hz. Ali Efendimiz bütün bunları sükunetle dinledikten sonra şu cavabı verir:
Ey koca kafir! Farzet ki, öldükten sonra dirilmek yok. (var ya...) Bizim imanımız var. (ikinci hayat var). Muhal farz, senin dediğin gibi dirilmek yok. senin dediğin gibi çıkarsa yok. O zaman ben bu yaptıklarımdan ne kaybederim. Namaz kılıyorum, Allah'ımın, Dinimin emrini yerine getiriyorum. Bu benim kulluk vazifemdir. Bundan hiç bir zarar dünyada görmüyorum. Ahirette bir zararım olur mu?
Oruç tutuyorum. Burada senin gözünle bir zarar görüyormusun? Hayır. Zekat veriyorum, hem dinimin emrini yerine getiriyorum, hemde fakir, muhtaç insanlara yardım etmiş oluyorum. Bundan benim bir kaybım olur mu? Ne dersin?..
Ya Ahiret varsa! Burada yaptıklarımdan hesab varsa, imandan, namazdan, oruçtan, zekattan, hakdan, hukuktan, insan yaptığı, işlediği her amelinden (işinden) hesaba çekilirse, ya bütün bunlar varsa!..
Ömrünü puta tapmakla geçiren ihtiyar müşrik uzun uzun, derin derin düşünmeye başlar... Ve Hz. Ali' nin önüne diz çökerek:
Ya Ali! Evet, ya varsa!... Sizin dediğniz gibiyse?.. Öldükten sonra yeniden dirilir, Allah' ın huzuruna çıkarsam o vakit benim halim nice olur?..der. Ve derhal iman eder. Böylece aklını alt üst eden şüphecilik ve imansızlık zindanından kurtulur ve hidayete erer...
Hz. Ali Efendimizin derin imanı, vakarlı hareketi. Ya varsa sözü bir hidayet ışığı olarak adamın kalbine parlayıp hidayete ermesine vesile oluyor. Bu küçük kıssa bütün inkarcıları, şüphecileri düşündürmelidir.
Şüpheyi, tembelliği bırakıp dinin direği olan namaza devam etmeli. Mamazlarını kazaya bırakmamalıdır. Vaktinde namazlarını kılmalıdır. İmanları zayıf olanlar içinde bu kıssada ibret vardır. Namazı yarın kılarım, şimdi daha gencim, biraz ihtiyarlayayımda o zaman kılarım gibi eksik, yanlış, olayıcı, şeytan avutma ve tesellileri ile kendini aldatmak, saklamak akıllı insanların mesleği değildir. Bugün yaşayan gencin elinde yarın yaşayacağına dair bir senet, bir kontrat var mı ? Elbette yok ... Namazlarını ihtiyarladıktan sonra kılmak isteyen genç ya ihtiyarlamadan, gençken ölüm gelipte ölü verirse ne yapacak ?...
Ya ihtiyarlamazsa !.. İşte bunları düşünüp ibadetlerimizi, namazlarımızı vaktinde kılalım .

Kaynak: Tam Namaz Hocası - Yusuf Tavaslı
Kullanıcı avatarı
kelebek_02
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 45
Kayıt: 28 May 2010, 23:00

Re: YA VARSA!...inkarcıları düşündüren mesele;

Mesaj gönderen kelebek_02 »

allah razı olsun çok güzel bir kıssa allah namazlarımızı kazaya bırakanlardan eylemesin
bizede vaktinde kıllan kullarından eylesin (amin) :wink:
Cevapla

“Kıssadan Hisse” sayfasına dön