Amener Resulü'nün Fazileti

Surelerin,Duaların,İbadetlerin Eşsiz Faziletleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Forum kuralları
Yazılarınızda mutlaka kaynak belirtiniz. Sadece site linkli kaynaklar kabul edilmemektedir. Konularınızın silinmesine sebep olabilir.
Cevapla
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu
Mesajlar: 1966
Kayıt: 11 Eki 2006, 23:00
Konum: İstanbul
İletişim:

Amener Resulü'nün Fazileti

Mesaj gönderen Med_Cezir »

Peygamberimiz (S.A.V.) Hadii Şeriflerinde şöyle buyuruyor:

Ma'nası: " Bakara Suresinin son iki ayetini geceleyin (bir gecede) her kim okursa, okuyan kimseye bu iki ayet kafi gelir. Yani ibadet etmek o gece afetlerden, belalardan ve şeytanların şerrinden emin olmasına yeter." demektedir.

Bakara Suresinin son iki ayeti "Amener Resulü"dür. Kim ki, akşamları "Amener Resulü"den başlayarak, "fen'surna alel'kavmil kafirin" e kadar şuurlu bir şekilde, ihlas ve samimiyetle okursa, bu iki ayeti okuyan kimsenin hayatını tanzim ve muradına erişme bakımında kafi geldiği gibi, büyün kötülüklerden de muhafaza edilmiş olur.

Hz.Ali ve Hz. Öer (R.A.) Efendilerimiz demişlerdir ki, "Aklı başında olup da Bakara Suresinin son iki ayetini "Amener Resulü"yü okumadan uyuyacak bir Müslümanın bulunacağını sanmıyorum. Yani, aklı olan kimse her akşam bu ayetleri okur. Çünkü Hz.Ali ve Hz. Ömer (R.A.) Efendilerimiz, ne kadar aklı başında kimse tanıyorlarsa hepsinin, bu iki ayeti okuduğunu söylüyor ve bu müjdeyi bizlere bildiriyorlar. O halde bizlerde aklımızı başımıza alalım; bu feyzü bereketten faydalanalım, bu iki ayeti okumaya devam edelim.

Yine Peygamberimiz Aleyhisselam buyuruyor:

Manası: "Allahü Teala, Sure-i Bakara'yı iki ayetle hitama (sona) erdirdi ki, bunları bana arş-ı alasının altındaki bir hazineden verdi.

"Bu iki ayeti öğreniniz, kadınlarınıza, oğullarınıza da belletip, öğretiniz,(ezberletiniz). Çünkü bu iki ayet salat,(rahmet)tir, hem Kur'an'dır,hem duadır."demektir.

Müslim ve Tirmizinin rivayet ettiğine göre, Peygamber aleyhisselam, bu ayetlerle dua ettiği zaman Allahü Teala tarafından "Peki yaptım" (duanı kabul ettim) buyurulduğu kaydedilmektedir.

Ebu Meysere'den rivayet edilmiştir ki, Cebrail (A.S.) bu surenin bitiminde "Amin = Ya Rabbi, kabul buyur" demesini Peygamberimize telkin etmiştir (söylemiştir).

"Amener Resulü" Bakara Suresinin en sonudur. Mira. gecesinde Peygamberimize Allah tarafından verilen ayetlerdir.
akşamları yatsı namazından sonra veya yatarken bu iki ayeti okumanın sevabı pek çoktur. O kadar ki namazlarını kılıp ve akşamları bu "Amener Resulü"yü okuyan kimse, sabaha kadar ibadet etmiş gibi sevab kazanır. Bu iki ayetin manevi feyzü bereketi çok büyüktür.


Kaynak: Tam Namaz Hocası - Yusuf Tavaslı
gulferi
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
Mesajlar: 2325
Kayıt: 20 Eki 2007, 23:00
Konum: GAZİANTEP

Mesaj gönderen gulferi »

Amenerrasulü, dua olarak kişinin dünya ve ahiret hayırlarının hepsini her gün Allah Teala'dan bir kere daha temenni etmesi anlamına gelir.
Emeğine sağlık çetin. Güzel bir duadır ve etkisi çok büyüktür..Sevabına nail olanlardan oluruz inşALLAH..
Rahmetinden Bir Damla Bizede Ayır YaRAB...
Kullanıcı avatarı
barissaygili
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 52
Kayıt: 18 Eyl 2010, 23:00

Re:

Mesaj gönderen barissaygili »

Allah razı olsun bu güzel bilgilendirme için açıkçası faziletini bilmiyordum daha önce.

Dinlemek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim: http://www.dailymotion.com/video/x6l2xl ... -ah_people
Allah'ım, sen bizi senin rızandan ayırma. (amin)
Allah'ım, sen bizi affeyle. (amin)
Allah'ım, işimizi kolaylaştır zorlaştırma ve hayırlı bir sonuca erdir. (amin)
Cevapla

“Faziletler Bölümü” sayfasına dön