Ağaç Dikmenin Fazileti ( Sevabı )

Surelerin,Duaların,İbadetlerin Eşsiz Faziletleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Forum kuralları
Yazılarınızda mutlaka kaynak belirtiniz. Sadece site linkli kaynaklar kabul edilmemektedir. Konularınızın silinmesine sebep olabilir.
Cevapla
Med_Cezir
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu
Mesajlar: 1966
Kayıt: 11 Eki 2006, 23:00
Konum: İstanbul
İletişim:

Ağaç Dikmenin Fazileti ( Sevabı )

Mesaj gönderen Med_Cezir »

"Bir kimse bir ağaç diker de o ağaç yetişip olgunlaşırsa, Allahü Teala o ağaç sebebiyle o kimse için cennette bir ağaç diktirir." (Hadis-i Şerif, Kenzü'l-Ummal)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular :

" Ağaç diken müslümana muhakkak o ağaçtan yenilen meyve onun için sadaka olur, o ağaçtan çalınan meyvede onun için sadaka olur. Vahşi hayvanların yediği de o kimse hesabına bir sadaka olur. Kuşların yediği de sadakadır. Her insanın ondan yiyip eksilttiği meyve de onu diken müslüman için bir sadakadır."

"Ağaç diken herbir kimse için muhakkak Allahü Teala diktiği ağaçtan çıkan meyve kadar evir ve sevab takdir ve ihsan buyurur."

Bu mevzudaki birçok hadis-i şeriften açıkça anlaşılan ziraatin, ağaç dikmenin İslam dininde fazileti ve müstesna bir kıymet ve ehemmiyeteti bulunduğudur. Bir memleketin sıhhat ve servetinin, terakki ve saadetinin en başında o memleketin ziraati ve ağaçlandırılması gelir. Bu cihetle Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ağaç dikmekyi ashabına öğretmiş ve o derece ehemmiyet buyurmuşlardır ki:

"Kıyamet koparken sizden birinizin elinde bir hurma dalı bulunur da kıyamet kopmadan dikmeye gücü yeterse bırakmasın, muhakkak onu diksin." buyurmuştur.

Peygamber Efendimizin'in (s.a.v.) ziraati ve onun bir şubesi olan ağaç dikmeyi pek çok teşvik buyurmalarına bakarak bazı alimler "Kazançların en faziletlisi ziraattir" demişlerdir.

Kaynak: Fazilet Takvimi (5 Şubat 2011)
Kullanıcı avatarı
barissaygili
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 52
Kayıt: 18 Eyl 2010, 23:00

Re: Ağaç Dikmenin Fazileti ( Sevabı )

Mesaj gönderen barissaygili »

Keşke ziraat mühendisliği okusaydım :), şaka bir yana dünyada dikili bir ağacı olması insanların çok faziletli. Allah razı olsun paylaşım için.
Allah'ım, sen bizi senin rızandan ayırma. (amin)
Allah'ım, sen bizi affeyle. (amin)
Allah'ım, işimizi kolaylaştır zorlaştırma ve hayırlı bir sonuca erdir. (amin)
Cevapla

“Faziletler Bölümü” sayfasına dön