Fırında sebzeli pirzola

Et İle Yapılan Yemeklerin Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Kullanıcı avatarı
nazen
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: 11 Eyl 2007, 23:00

Fırında sebzeli pirzola

Mesaj gönderen nazen »

Fırında sebzeli pirzola






Fırında sebzeli pirzola
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 60 dk
Malzemeler:


2 kg bütün kuzu pirzola

300 gr arpacık soğan

10 diş sarımsak

200 gr saplı kiraz domates

6 patates

Yarım su bardağı şarap

1 su bardağı sıcak su

1 dal taze biberiye

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin. Kemiklerin uç kısımlarını pişme esnasında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın. Etin üzerine tuz ve karabiber serpip etli kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirin. Etleri pişme esnasında açılmaması için iple sarın.
* Eti yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpin.
* Soğan ve sarımsakları soyun. Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirin. Şarap ve sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Pişme esnasında sık sık sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. Domatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin.
* Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alın. Kemiklerin ucundaki folyoyu çıkarın ve servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön