HINDISTAN CEVIZLI TATLI

Tatlı Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

HINDISTAN CEVIZLI TATLI

Mesaj gönderen TuAnA »

Resim

MALZEMELER:
6 yumurta
1 su bardagi hindistan cevizi
1 su bardagi seker
1 su bardagi un(elenmis)
1 su bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri

SERBETI:

2 su bardagi seker
3 su bardagi su

YAPILISI:
Yumurtalarimiz,seker beraberce cirpilir kopük kopúk kabarip rengi beyaza yakin olunca cirpma isi birakilir.Mikser de birakilir.Siviyag,hindistan cevizi,elenerek un ,kabartma tozu ilave edilir ve vanilya eklenerek tel cirpici veya spatula ile karistirilir.Yaglanip unlanmis tepsiye dokülerek onceden isitilmis 180c lik firinda 25-30 dakika pisirilir alti,üstü kizarinca firindan alinir ve bir kenarda sogumaya birakilir.
Simdi serbeti hazirlayalim.seker,su bir tencerede 10 dakika kaynatilir,daha sonra soguyan kekimize sicak serbet bir kasik yardimi ile her tarafina dökülür.
Tatlimiz soguyunca dilimlenir hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir.AFİYET OLSUN...
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
gulyaprak
İslamiYasam Genel Sorumlusu
İslamiYasam Genel Sorumlusu
Mesajlar: 931
Kayıt: 08 Kas 2006, 00:00

Re: HINDISTAN CEVIZLI TATLI

Mesaj gönderen gulyaprak »

AYYY BU NEFİS YA NEGÜZEL..YAPILIRMI TUANACIM ŞİMDİ BU...
Kullanıcı avatarı
TuAnA
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 1165
Kayıt: 06 Şub 2007, 00:00
Konum: SULTANAHMET

Re: HINDISTAN CEVIZLI TATLI

Mesaj gönderen TuAnA »

yapılır ablacım neden yapılmasın diğer tatlılar kadar ağır değil yedikçe yiyesi geliyo insanın
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön