HINDISTAN CEVIZLI TATLI
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
HINDISTAN CEVIZLI TATLI
MALZEMELER:
6 yumurta
1 su bardagi hindistan cevizi
1 su bardagi seker
1 su bardagi un(elenmis)
1 su bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
SERBETI:
2 su bardagi seker
3 su bardagi su
YAPILISI:
Yumurtalarimiz,seker beraberce cirpilir kopük kopúk kabarip rengi beyaza yakin olunca cirpma isi birakilir.Mikser de birakilir.Siviyag,hindistan cevizi,elenerek un ,kabartma tozu ilave edilir ve vanilya eklenerek tel cirpici veya spatula ile karistirilir.Yaglanip unlanmis tepsiye dokülerek onceden isitilmis 180c lik firinda 25-30 dakika pisirilir alti,üstü kizarinca firindan alinir ve bir kenarda sogumaya birakilir.
Simdi serbeti hazirlayalim.seker,su bir tencerede 10 dakika kaynatilir,daha sonra soguyan kekimize sicak serbet bir kasik yardimi ile her tarafina dökülür.
Tatlimiz soguyunca dilimlenir hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir.AFİYET OLSUN...
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa
Re: HINDISTAN CEVIZLI TATLI
AYYY BU NEFİS YA NEGÜZEL..YAPILIRMI TUANACIM ŞİMDİ BU...
Re: HINDISTAN CEVIZLI TATLI
yapılır ablacım neden yapılmasın diğer tatlılar kadar ağır değil yedikçe yiyesi geliyo insanın
Zindandan Dışarı Giden Tek Yol; RüYa