Çok mânidar bir duâ

Kıyamet Günü ve Ahiret Günü hakkında bilgilerin bulunduğu bölüm

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
Mesajlar: 935
Kayıt: 12 Şub 2007, 00:00
Konum: İstanbul
İletişim:

Çok mânidar bir duâ

Mesaj gönderen Ertugrul »

Cenâb-ı hakk vacibül vucûd hazretleri,mümin kulunun son anında sevdiklerinden cennetle müjdelenen kişiyi gözlerinin önüne getirir ve - ''gel bak biz burdayız seni bekliyoruz'' - gibi davette bulundurur o mümin olan kulunu huzurlu ve rahat bir şekilde teslimi rûh ettirir.Bu hali _ Yâ eyyetühennefsül mutmeinneh*irciî ila rabbiki razıyeten_merzıyyeh*fedhulî fî ibadî*vedhulî cennetî_ Ayeti kerimesi tasdik eder. Ayeti kerime; Ey nefsi mutmeinne makamına çıkan kulum,Rabbine razı ve memnun ettiğin halde dön.cennetlik kullarımın arasına ve cennetime gir..
Evliyaullah, Ya Rabbi son nefes dahil cennet ve cemali muhammed ile nazır olarak göçmek nasip eyle diye dua etmişler son nefes anında Peygamber efendimiz ile müşerref olarak cennete girmek için..
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
gulyuzlum
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 637
Kayıt: 17 Oca 2008, 00:00

Mesaj gönderen gulyuzlum »

Ya Rabbi son nefes dahil cennet ve cemali muhammed ile nazır olarak göçmek nasip eyle diye dua etmişler son nefes anında Peygamber efendimiz ile müşerref olarak cennete girmek için..ALLAH RAZI OLSUN.
Yolun düşer, Medine’yi münevvereye uğrarsan  Var Yeşil Ravza’yı gör seher yeli.  Yüzüm, imkânım yok, beni sorarsan  Yakar ciğerimi, kor seher yeli..
Kullanıcı avatarı
gulden
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: 26 Ağu 2008, 23:00

Re:

Mesaj gönderen gulden »

ALLAH RAZI OLSUN kardeşim
Cevapla

“Ahiret ve Kıyamet” sayfasına dön