Keşkek....

Et İle Yapılan Yemeklerin Tarifleri

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Cevapla
Kullanıcı avatarı
eymen_nur
Özel Üye
Özel Üye
Mesajlar: 164
Kayıt: 22 Mar 2008, 00:00
Konum: istanbul

Keşkek....

Mesaj gönderen eymen_nur »

Malzemeler

1 tas keşkeklik buğday
250 gr. et
Tereyağı
Tuz
Yapılışı

Keşkeklik buğdayı 1 gece önceden ıslatın. Islatmadan önce iyice ovarak suyunu akıtın.
Düdüklü tencerenin dibinde büyük parçalar halinde kesilmiş etleri, rengi değişene kadar pişirin. Islatmış olduğunuz buğdayın suyunu süzdürün ve yine ovarak güzelce yıkayın. Buğdayı etlerin üzerine koyun. Suyunu ve tuzunu da ekleyip düdüklü tencerede 20-30 dk. kadar pişirin. (Su miktarını 1 ölçüye 4 ölçü olarak ayarlayın).
Piştikten sonra düdüklü tencerenin havasını çıkarın ve kapağını açın. Pişen keşkeği tahta kaşıkla etlerini parçalayarak bir güzel karıştırın.
Üzerine kızdırılmış, bol tereyağı gezdirip afiyetle yiyin...


Görüntüsü fazla hoş değildir... Ama tadı güzledirr. bu yemeğin bizim köyümüzde şenlilleri olur.. denemeyenler varsa en kısa zamnda tadmasını tavsiye ederim.... :) :) :)
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön