Hamile bayanların saçlarını kesmelerinde bir sakınca var mı?

Aklınıza Takılan Soruları Yazabileceğiniz Alanımız.

Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul

Kullanıcı avatarı
inci
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Hamile bayanların saçlarını kesmelerinde bir sakınca var mı?

Mesaj gönderen inci »

Selamun Aleyküm arkadaşlar. Bir yakınım hamile bayanların saçlarını kesmesi uygun mudur diye soruyor. Sanırım kesilmez diye duymuş, ama emin olamamış. Acaba böyle birşey var mı yoksa hurafe mi? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkerler. Selametle
 Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Mesaj gönderen Ertugrul »

etraftan söz söyleyen çok olur çocuğun ömrü kısalır kesilmez vs. gibi ama araştıralım bakalım inci bende emin olarak bilmiyorum öğreneyim.
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
inci
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re:

Mesaj gönderen inci »

Allah razı olsun Ertuğrul hocam, teşekkür ederim ilginiz için. Bekliyorum inşaallah cevabınızı. Selametle
Kullanıcı avatarı
sera
Özel Üye
Özel Üye

Re:

Mesaj gönderen sera »

tamamen hurafe ve batıl inanç hiç öyle şeymi olurmuş isteyen hamileyken kestiride uzatırda o kişiye kalmiş bişey sadece hamileyken saç boyatılmaz oda çocuga zarar vermemek adına.... muhabbetle....
TESETTÜRLÜYÜM ÇÜNKÜ;TESETTÜRÜN ENBAŞ VASFI "BAŞÖRTÜSÜNÜ"İLK ÖNCE KALBİMDE SONRA KAFAMDA TAŞIYORUM..
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Yaptığım araştırma neticesinde saç kestirmenin hamilelikle bir alakası yoktur,Bir bayanın saçını kesmesi yahutta kazıması caiz değildir,erkeğe benzeterek kazıması ve kesmesi haramdır fakat uzun saçını örtmesi zor olması durumunda kulak yumuşağına kadar kısaltılabilir.özür sebebiyle kısaltması hatta kazıması caizdir.Sadece saç modelim değişsin diye luzumsuz ve özürsüz saç kestirmekte mekruhtur..
Tende kudret nerden olsun nimet-i cân şükrüne,Bin dilim olsa yetişmez bir dilim nân şükrüne..ertugrul@islamiyasam.com
Kullanıcı avatarı
inci
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu

Re:

Mesaj gönderen inci »

Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum Ertuğrul hocam ve Sera abla. Cevabınızı ilettim. Allah razı olsun sizlerden. Selam ve dua ile
Kullanıcı avatarı
Ertugrul
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
İletişim:

Teşekküre ne hacet,cümlemizden razı olsun rabbimiz..

“Soru-Cevap” sayfasına dön