Yaz mevsiminde ısı artmasıyla birlikte yiyecekler daha çabuk bozuluyor. Sıcak ortamda mikroplar daha çok çoğalıyor, sıcak ortamda besinleri serin yerlerde saklamak daha bir zorlaşıyor. Bu bozulmaya bağlı olarak besin zehirlenmesi ortaya çıkıyor. Yazın besin zehirlenmeleri ve ishaller sık görülüyor.
International Hospital İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Soysal, yazın kavun, karpuz, üzüm gibi meyveleri karıştırarak soğuk şekilde tüketmenin, meyvelerin yanında soğuk içecekler içmenin mide ve barsak hareketlerini bozarak ishale neden olduğunu söyledi.
Tıpta gastroenterit olarak adlandırılan besin zehirlenmesinde ise, bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı görülüyor. Gastroenteritte, mide ve barsak hareketleri bozuluyor, ağızdan alınan yiyeceklerinin sindirim sistemini hızlı ve erimemiş terketmeleri sonucunda ishal ortaya çıkıyor.
Dİğer taraftan fazla miktarda alınan Taze kayısı (kayısı suyu), Üzüm (üzüm suyu) Erik, Kiraz, Kavun, Karpuz gibi gıdalar da ishale neden olmaktadır.
Meyveleri karıştırıp yemek ishal yapıyor
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
Meyveleri karıştırıp yemek ishal yapıyor
Bizim yolumuz, incinmemek ve incitmemek yoludur!..
Re: Meyveleri karıştırıp yemek ishal yapıyor
ALLAH RAZI OLSUN BİZİ AYDINLATTIĞINIZ İÇİN,SELAMÜNALEYKÜM.
AÇAR SOLAR TÜRLÜ ÇİÇEK KİMLER GÜLMÜŞ,KİM GÜLECEK MURAT YALAN,ÖLÜM GERÇEK,DOSTLAR BENİ HATIRLASIN..