ESSELAMU ALEYKUM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKETUH...
Cibril-i Emin Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) "Ebu Bekrin bir saati yetmiş yıla denktir." dedi. Bunun üzerine Efendiler Efendisi Ebu Bekri çağırarak sordu"Sen evde ne yapıyordun Ebu Bekir" Ebu Bekir başı önde önemli birşey değil EY ALLAH'IN Resulu deyince Efendimiz "Az önce Cibril geldi ve senin bir saatinin yetmiş yıla denk olduğunu söyledi.neyi tefekkür ediyordun" deyince. Ebu Bekir "Ya Resulallah insanlar hep cenneti istiyor ben de dua ediyordum duamda Allah'ım beni cehenneme koy sonra bedenimi o kadar büyüt o kadar büyüt ki cehennemi tek başıma doldurayım benden başka hiçbir kardeşim giremesin cehenneme YA RABBİ dedim. "
Arkadaşlar peygamber efendimiz(s.a.v)"kişi kendisi için istediğini kardeşi içinde istemedikçe iman etmiş olmaz" buyuruyor. o halde Ebu Bekirdeki şu imana bakın ki arkadaşlar kardeşleri için kendini feda ediyor bir an tereddüt etmeden riyasız ve yalansız ki o zaten Sıddık-i ekberdir.
ASHAB-I KİRAMDAN KISA AMA EN GÜZEL ANLAR...2
Moderatörler: ucharfbesnokta, Ertugrul
-
- Tecrübeli Üye
ASHAB-I KİRAMDAN KISA AMA EN GÜZEL ANLAR...2
ÖMÜR ÖMRÜNE EMANETTİR, KIYMETİNİ BİLMEK GEREK, DOST DOSTA SENETTİR, ALLAH İÇİN SEVMEK GEREK...
- hakandidinir
- Özel Üye
Re: ASHAB-I KİRAMDAN KISA AMA EN GÜZEL ANLAR...2
Allah razı olsun kardeşim
-
- Tecrübeli Üye
Re: ASHAB-I KİRAMDAN KISA AMA EN GÜZEL ANLAR...2
RABBİMİN RAHMETİ ÜZERİNE OLSUN KARDEŞİM SAĞOL
ÖMÜR ÖMRÜNE EMANETTİR, KIYMETİNİ BİLMEK GEREK, DOST DOSTA SENETTİR, ALLAH İÇİN SEVMEK GEREK...